El ve ayak tırnaklarda morarma nedenleri

Kandaki oksijen miktarının azalması sonucu tırnaklarda husule gelen morarma tıpkı zamanda astım krizinde de oluyordur. Soluk darlığı ve hırıltıyla ortaya çıkan astım krizinde tırnaklarda morarma da görülür.Kronik bronşit hastalarının da tırnaklarında devamlı morarma bulunmaktadır. Kronik bronşit hastalarında ki tırnak morarmaları hiç geçmez.Bunun nedeni kandaki oksijen azlığına artık hastaların organizmalarının uyum sağlamış olmasıdır.

Yaşamınızda siyanoz diye isimlendirilen tırnaklarda morarma sıkıntısı kanda yeteri miktarda oksijen bulunmamasından kaynaklı bir sorundur. Üstelik siyanoz sadece tırnaklarda değil kulak memesinde ve dudaklarda da husule gelmektedir.


Tırnaklarda morarma tıpkı sürede amfizem hastalarında da görülür. Amfizem hastalığının ileri döneminde husule gelen tırnak morarmasının sebebi de yine kandaki oksijenin azalmasıdır. Kalp yetersizliği, akciğer damar tıkanıklığı, zatürre, pnömotaraksta da tırnaklarda morarma oluşur. Tırnaklarda morarmanın genel sebebi kandaki oksijen azlığı olduğundan siyanoz hastalarına oksijen takviyesi yapılmalıdır.

Bununla Beraber siyanoza neden olan hastalığında öğrenilmesi ve tedavi edilmesi zorunludur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder