Vücudun Duruş Bozukluğu Rahatsızlığına Dikkat Edin.

Uzun saatler oturmaktan kaynaklanan duruş bozukluğu ve kamburluk rahatsızlığını önlemek mümkün.

Haber: Duruş Bozukluğu Rahatsızlığına Dikkat!Okulda saatlerce oturmak zorunda olanların karşılaşabileceği hastalıkların başında duruş bozukluğu geliyor. Öğrenciler ergenlik döneminde olduğu için omurga yapıları diğer kesimlere göre uzun süre masa başında oturmaktan daha fazla etkileniyor. Uzmanlar; tedavi edilmezse kalıcı sıhhat sorunlarına yol açabilecek bu problem için günlük yaşamda dikkat edilmesi gereken kuralları ve egzersiz önerilerini açıklıyor. Kimler risk altında? Duruş bozukluğu çoğunlukta ergenlik döneminde, uzun boylularda ve oturarak çalışanlarda görülüyor.

Masa başı çalışmalarda, kalem ya da klavyeyle ova yazarken kollar öne doğru gelince omuzdan itibaren kaslarda uzama meydana geliyor ve uzayan kas daha güçsüz olmakta. Bedenin ön kısmıyla arka kısmı arasında kuvvet farkı duruş bozukluklarını doğuruyor. Güçsüz tarafı egzersizle takviye etmek duruşu da düzeltiyor. Life Fitness Uzmanları, duruş bozukluklarını önleyebilmeniz için şu önerilerde bulunuyor. Nasıl oturmak gerekiyor? Eğer düz durmayı ilke edinirseniz sırt ağrılarınızın azaldığını göreceksiniz. Bir süre sonra da hiç bir şikayetiniz kalmayacak. Otururken öne doğru eğilmemeye dikkat etmelisiniz. Omuzlarınız öne doğru gelmemeli. Sürekli olarak omuzlarınızı geri itmeniz ve midenizi içinize çekmeniz, bedenin ağırlığını eşit olarak çeşitli bölgelere dağıtmanızı sağlayacaktır. Okul eşyalarınızı tek kolunuzda/omzunuzda değil mümkünse sırtınızda taşıyın. Eğer kolunuzda taşıyorsanız devamlı aynı kolunuzu kullanmayın. Bu bir kolunuz gelişirken diğerini kas ve görünüm şekilde güçsüzleştirir. Eğileceğiniz vakit sırtınızı öne eğmeden, dizlerinizi kırarak diz çökmelisiniz. Böylece sırtınıza çok yük binmesini önleyebilirsiniz.

Çok uzun zaman oturmaktan kaçınmalısınız. Verilen aralarda birkaç dakika bile olsa mutlaka yürüyün. Bacak bacak üstüne atarak oturmamaya özen gösterin nedeniyse bu alışkanlık kan dolaşımını zorlaştıracaktır. Uzmanlar duruş bozukluğu ve bundan kaynaklı sorunları gidermek için şu egersizleri öneriyor; İlk öneri spor yapanlar için. Spora gidenler estetik kaygılarla aynada görünebilen kısma daha çok fazla ağırlık verdiği için (göğüs, karın bu gibi) sırt kasları çalıştırmayı ihmal edebiliyor. Programınıza sırt egzersizlerini de mutlaka eklemelisiniz. Kürek çekmek ya da First Degree bunun gibi kürek cihazlarıyla salonunuzda ya da evinizde çalışmak sırt kaslarınızı geliştirmeniz için idealdir. Evde ise şu hareketler size yardımcı olacaktır Yere oturun ve bir bacağınızı ileriye doğru uzatın.

Diğerini ise bağdaş kurarmış bunun gibi kıvırın. Elinize bir havlu alın ve uzattığınız ayağınızın ortasına ati olarak iki ucundan tutun. Havluyu yavaş yavaş kendinize çekin. Bu hareketi her iki bacağınıza da dörder kez uygulayın. Sırt üstü yatın. önce bir dizinizi elinizle göğsünüze doğru esnetin. Aynısını diğer bacağa da uygulayın. Her iki bacak için bu işlemi dörder defa yapın. Biraz daha dikkat ve özenle sırt ağrılarını bulunmamakta etmek zor olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder